Marosvásárhelyi kerékpárosok „uralták” a pódiumot a IV. Kerékpáros Majális vasárnap délutáni díjkiosztóján – valamennyi kategóriában ugyanis helyi sportolók álltak dobogóra. A Transylvania MTB Trophy versenysorozat részét képező marosvásárhelyi kerékpáros maratonon a kedvező időjárásnak köszönhetően rekordszámú, mintegy 250 sportoló indult a 10, 30, illetve 60 km-es távok valamelyikén.

A félmaratoni távon a 13-15 éves lányok közül Ungvári Kinga (Master Ski&Bike Klub), volt a legjobb, a 13-15 éves fiúk versenyét Gáspárik Márton (Master Ski&Bike Klub) nyerte, Crișan Dan Mircea Răzvan a második, Krivosik Adorján (Master Ski&Bike Klub)pedig a harmadik helyen végzett, a 16-18 éves fiúk korcsoportjában pedig Pintea Ovidiu és Albert Ákos voltak a befutó helyeken.

A 19-29 éves nők közül Sándor Andrea, Hilbert Suzane és Barteș Andrada Ligia, a 30-39 éves versenyét pedig Fodor Emese (Nomad Merida), Sárkány Kinga Zsuzsa és Pál Erika voltak a legjobbak (nevek az érkezés sorrendjében).

A 19-29 éves férfiak versenyét Kelemen Árpád nyerte, második helyen Moldován Szász Roland, harmadikon pedig Farkas István (Master Ski&Bike Klub) végzett. A 30-39 évesek korcsoportjában Pop Horațiu bizonyult a legjobbnak, Begidzsán László ás Kovács András pedig a második és harmadik lett,  a 40+ kategóriában Tőke Botond, Karikás Gábor és Jászoly Tibor voltak a legjobbak.

A 60 km-es távon Gyurka Zsuzsa (Nomad Merida) volt a legjobb női versenyző, a 19-29 éves férfiak közül pedig Losonczi Krisztián (Pro Cycling Geiger Team), Madaras Attila, Lucian Logigan (Pro Cycling Geiger Team) és Szentes Norbert (Master Ski&Bike Klub).

A 30-39 évesek közül Ilyés Ferenc volt az első, második helyen Albert Carbonell, harmadikon pedig Loghon Vasile végzett. A 40+ korcsoportban két veterán marosvásárhelyi kerékpáros György Levente és Mircea Gustav Robert (Nomad Merida) állt a dobogó első két fokára, a harmadik helyre pedig, mintegy 40 perces különbséggel Vezentan Laurentiu érkezett.

A 6-8 éves lányok versenyét (10 km) Rusz Viktória-Amanda nyerte, a 9-11 éveseknél Molnár Anna, Vadadi Tekla(Master Ski&Bike Klub) és Veres Henrietta álltak dobogóra, míg a 12-14 éves korcsoportbam Lokdoi Eszter(Master Ski&Bike Klub), Tőkés Nicolett és Gollmer Boróka voltak a legjobbak. A 6-8 éves fiúk közül Sidó Gáspár(Master Ski&Bike Klub), Nicolae Maximilian és Vezentan Tudor, a 9-11-es korcsoportban Sidó Nátán(Master Ski&Bike Klub), Gavris Radu és Kiss Zoltám. 12-14 évesek közül Birton Csaba, Újlaki Csongor Mihály, a 15-18 évesek versenyét pedig Popa Daniel Andrei, Dascăl Petru Daniel és Veress Szabolcs Tamás nyerték (nevek a beérkezés sorrendjében).

„Jó dolog azt tapasztalni, hogy egyesek a szabadidejüket feláldozva versenyt szerveznek és nem csak a profi sportolókra gondolnak, hanem az amatőrökre, azokra a családosokra is, akik gyerekeikkel szeretnének szervezett körülmények között tekerni egyet” – mondta a verseny után egy anyuka, aki kislányával kerékpározott 10 km-t az erdőben. „Számunkra nem a győzelem a fontos, hanem az, hogy a gyerekembe beleneveljem azt, hogy sokkal hasznosabb és jobb a természetben sportolni, mint a légkondis plázában sétifikálni” – tette hozzá.

A célba ért versenyzők a Somos-tető fáinak árnyékában hűsöltek, várták társaikat, miközben azt magyarázták egymásnak, hogy az egyes kanyarokat hogy lett volna a legjobb bevenni, a mászásoknak milyen áttéttel kellett volna nekiindulni.

„Minden különösebb incidens nélkül zajlott le a verseny, persze ilyen terepen mondhatni természetesek a bukások, de szerencsére csak egy komolyabb sérülés történt. Az egyik versenyző kulcscsonttörést szenvedett, de a hegyimentősök azonnal kórházba szállították, ahol ellátták a sérülését” – nyilatkozta a verseny után Klosz Péter, a szervező Master Ski&Bike Klub ügyvezető igazgatója, a verseny főszervezője. Mint mondta, a visszajelzések szerint a versenyzők elégedettek voltak a szervezéssel, a pálya kijelölésével. „Csupán hárman tévedtek el verseny közben, ami 182-ből kifejezetten jó arány. És azt hiszem, hogy valamilyen szinten ők is figyelmetlenek voltak, hogy nem vették észre azt a jelzést, amit 179-en messziről láttak” – tette hozzá Klosz, aki a „csellengőket” biztosította arról, hogy jövőre még több jelzést tesznek ki a pályára.

Eredmények itt

Fotok itt meg itt

A bejegyzés trackback címe:

https://masterskibikeclub.blog.hu/api/trackback/id/tr914493587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása