Az idén Marosvásárhely adott otthont a Országos Triatlon Bajnokságnak amelyett a Román Triatlon Szövtség a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Master Ski&Bike segitségével szervezett meg.

A két napos rendezvényt péntek délután a gyerekek versenye kezdte meg ahol négy korosztályban 9, 10, 11 és 12 évesek küzdöttek a bajnoki cimért, a vásárhelyi  Vadadi Tekla elsö (11 éves lányok) míg Kiss Péter második (10 éves fiuk) lett, mindketten a Master Ski&Bike sportoloi.

A vegyes váltok versenyében, ami abszolút premierként szerveztek meg Romániában a bukaresti BSC-Olimpia nyerte meg, a Master Ski&Bike csapata, Ungvári Kinga, Fancsali Kinga, Gáspárik Márton, Lokodi Mátyás felállitásban 10 másodpercre maradt le az ezüst éremröl amit a kolozsvári CSM vivott ki magának.

Szombat reggel a serdülök (13-15 évesek)  kezdték a versenyt, drámai küzdelem mellett , ahol Bartalis Roland (H2O Marosvásárhely), Zereik Rami (Aqua01 Kolozsvár ) és Nestor Vlad (Olimpia Bukarest)  vezette a versenyt uszás es kerékpározás után de a Master Ski&Bike versenyzöi sikerült felzárkozniuk a futó proba végére igy az országos bajnoki cimet Gasparik Marton (Master Ski&Bike) nyerte meg öt követte Zereik Rami (Aqua01 Kolozsvár) valamint  Kiss Levente (Master Ski&Bike), negyediknek meg Lokodi Mátyás (Master Ski&Bike). A lányok versenyét meg jokora fölénnyel a magyarországrol haza térö, de a sepsiszentgyörgyi TriAluta Simon Kinga nyerte meg  öt  Cornea Mihaela (Olimpia Bukaresti) és Serbanescu Gabriela (CSM Braila) követte.

Tiz orakkor indult az ifik (16-19 évesek) versenye ahol a fiuknál  (Trialuta Sepsiszentgyörgy) lett az országos bajnok , második Danile Attila (Trialuta Sepsiszentgyörgy) harmadik meg a bukaresti Grigore Andrei (BSC – Olimpia Buckarest) , a lányoknál  Zarnoianu Ioana hoditotta el az országos bajnoki cimet , második  meg Balan Andreea lett, mindkette a  BSC –Olimpia Bukarest sportoloi.

Az amatöröknek szervezett versenyen több korcsoprtban és váltoban is összmérték az erejüket a több mind 60 induló. A legjobb idött a nagybányai  Costin Ungureanu a fiuknál míg a lányoknál a marosvásárhelyi Gábos Andrea futotta , a váltok versenyét meg a vásárhelyi Just For Fun nyerte meg Zöldi Tamás,Szabo Zoltán és Csergdei István felállitásban .

Az elte férfi verseny drámai pillanataokat tartogatott, Alex Diaconu és Ciprian Balanescu együtt fejezték be az uszó probát ée Cipriannak sikerült egy majdnem három perces elönyt szereznie a kerékpáros proba végére Alexhez képest, a futó proba alatt Baractaru Mihai egy adott pillanatban beékelödött ketéjük között és Ciprian már legalább  600 méter elönyel vezetetti. Alex Diaconu sikerül uj eröket gyüjtve  3,5 kmel a finish elött át veni  a vezetést , de Ciprian Balanescu az utolso 20 méterben sikerült lehajráznia. A végerdmény tehát Ciprian Balanescu (Ride Competition Temesvár) ,Alex Diaconu (Atena SC Kosztanta) , Baractaru Mihai (Atena SC Kosztanta). A lányoknál  Stefania Ion (Olimpia Bukaresti) már az uszó proba után hatalmas elönyre tett szert igy könnyedén nyerte az országos bajnoki cimet Molnar-Diaconu Ioana (Atena SC Kosztanta) valamint Hegedus Krisztina (Master Ski&Bike Marosvásárhely) elött.

A Vásrhelyi Master Ski&Bike legjöbbjai sajnos nem álltak starthoz Jakab Benke Hajnalka németországban a HalfIronman Europa Bajnokságon versenyzett ahol 20 lett a korosztályában míg Albert Gáspár betegség miatt maradt távol. Szépen teljesitették a távot Bartalis Rolnand, Ciulei Daniel, Birton Csaba, Kiss Attila, Ciulei Liviu, Horváth Árpád és Gáspárik Attila klubtársaink is.

Részletes eredmények a www.maxvelo.ro weboldalon

2.2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://masterskibikeclub.blog.hu/api/trackback/id/tr615461108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása