A Bukarestben tartott Országos Duatlon Bajnokság nem szívta ki az erőt a marosvásárhelyi Master Ski&Bike Klub sportolóiból. A Brassóban szervezett Balkán Bajnokságon is jó eredményeket értek el, bár voltak olyanok is, akiknek a nagyon erős mezőny miatt nem sikerült elérni a kitűzött eredményt. Az elit nők kategóriájában Ana Maria Crețu 1 óra 1 perc és 26 másodperces idővel halászta el az aranyérmet Jakab-Benke Hajnalka elől, aki 1 óra három perc és 29 másodperc alatt teljesítette a távot. Az ifjúsági lányok közt Mátéfi Takács Tamara ezüstérmet szerzett, viszont a serdülő kategóriában Simon Kinga 8., Radu Gloria Alexia 13. és Vadadi Tekla 14. helyen ért célba.

A serdülő fiúk közt Kiss Levente egy körelszámolás következtében lemaradt a dobogóról, pedig minden esélye megvolt az éremszerzésre, de végül az ötödik hellyel kellett beérnie. Levente mögött Sidó Nátán 11., míg Zöldi Tamás Botond 12. lett, A vásárhelyi ifjúsági fiúknak egy nagyon erős mezőnnyel kellett megküzdeniük a 16-19 évesek közt, itt Daniel Attila sepsiszentgyorgyrol sikerult megnyernie az aranyermet szerb meg bulgar versenyzo elott ahol a vasarhelyi klubnal versenyzo Simon Gergőnegyediknek ert célba , őt követte a hetedik helyen Gáspárik Márton és a kilencediken Lokodi Mátyás. A felnőtt férfiak közt Șestacovschi Florin hetedik lett, hiszen a magyarok laposra verték a mezőnyt. Az amatőr férfiak közt a 35-39 éves kategóriában Szász Attila első helyen végzett, valamint Mircea Gusztáv Róbert a 40-44 éves korosztályban állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Az elite férfiak kategóriájában a szintén marosvásárhelyi Maier András a 14, Szikszai Brúnó pedig a 15. helyen végzett.

Klosz Péter a  Master Ski&Bike Club elnöke, a Román Triatlon Szövetség titkára a vasarhely.ro-nak elmondta elégedett a klub sportolóinak a teljesítményével. „A Bukaresti Országos Bajnokság után sokat készültünk erre a megmérettetésre is, aminek meg is lett az eredménye, bár Kiss Leventétől mindenképp dobogós helyezést vártunk, ami sajnos egy biciklizés közben elkövetett hiba miatt nem jött össze, pedig sok esélye volt a törökökkel szemben. Egy elszámolás miatt lemaradt az éremről.

Az ifjúsági fiúknak nagyon erős mezőnnyel kellett felvenniük a versenyt, de így is meg vagyok elégedve velük. Ana Maria Crețu és Jakab-Benke Hajnalka hozták az elvárt dobogós helyezéseket, valamint az amatőr férfiak is nagyon jól mentek” – nyilatkozta a vasarhely.ro-nak Klosz. Azt mondta, főleg a serdülőknek volt jó ez a verseny, annak ellenére, hogy nem született kiemelkedő eredmény. „Készülünk a következő versenyekre és igyekszünk mind fejben, mind fizikailag a legjobbat nyújtani” – fogalmazott.

A 2014-es Balkán Bajnokság második szakaszán szerb, török, makedón, bulgár, magyar, spanyol  nemzetiségű versenyzők álltak rajthoz a románok mellett. A versenyen körülbelül 250 versenyző tette próbára magát – az ifjúsági, amatőr, elit kategóriákban, illetve a váltók is 5 kilométer szaladással kezdték, majd 20 kilométer kerékpározás következett és újabb 2,5 kilométer szaladással zártak. A serdülőknek kisebb távokat kellett teljesíteniük: 2,5 km szaladás, 10 km kerékpározás és 1,25 km szaladás.

Miska Brigi - vasarhely.ro

A bejegyzés trackback címe:

https://masterskibikeclub.blog.hu/api/trackback/id/tr846042888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása